Syracuse de bir Lahmacun Ziyafeti...
Paylaşıldıkça artan bir tat! Dün akşam çok güzel oldu ama lahmacundan çok beraber olduğumuz için!;)
HAMUR: (hazır pizza hamuru da olur)
1/2 kg un1.
5 cup yogurt
3 cup sivi yag (eritilmis tereyagi da olur)
1 kucuk paket kuru maya (Fleischman marka)
2 tatli kasigi tuz1 tatli kasigi seker1/
4 cup ilik su
Kucuk bir kapta ilik suda sekeri cozup mayayi ekleyin. Yaklasik 10 dakika icinde mayanin kabarmasi lazim. Kabarmazsa maya sizlere omur demektir, taze bir paketle deneyin.Mayali sekerli suyu, yagi, tuzu, yogurdu ve unu karistirip usanmadan yogurun. Burasi "bilimden cok sanat." Su gicik oldugum "kulak memesi kivami"ndan biraz daha yumusakca bir hale gelmesi gerekiyor. Benim olcum ele yapismamasi. O hale gelinceye kadar azar azar un eklemeye devam edebilirsiniz. En az 10 dakika yogurun.Ilik ortamda en az 1 saat daha kabarmasini bekleyin. Ben hamuru metal bir kaba koyup 200F'ye isitilip sondurulmus firinda bekletirim genelde. Ustu hafif kurusa da evde soba arkasi olmadigindan idare ediyoruz iste.
IC:
1/2 kg kiyma
2 orta boy sogan (minik kupler halinde dogranmis)
1 okkali demet maydonoz (cimrilik etmeyin, hepsini koyun)
3 orta boy domates (minik kup seklinde kesilmis)
5-6 sivri biber, olmazsa 1 buyuk yesil dolmalik biber (ince dogranmis)
3 dis ezilmis sarmisak
1 corba kasigi aci biber salcasi (tepeleme dolu)
1 corba kasigi domates salcasi (o da dolu)
2 tatli kasigi taze cekilmis karabiber (Yesil Erik hep durdurur beni, biraz daha bile konulabilir bence)
1 tatli kasigi pul biber (aci sevenlere)
1 tatli kasigi yenibahar (kesinlikle atlamayin bunu)
2 tatli kasigi tuzYarim cup su (inanilmaz ama gercek)
Ic malzemesini ozenle karistiriniz. Sisen hamuru 8'e bolup acabileceginiz en ince sekilde acin. Seklinden sorumlu degilim, benimkilerin agzi burnu hep ayri tarafa gider.Malzemeden calmadan acilan hamurun uzerine ici yayip bastirin biraz. 375F'ye isitilmis firinda 10-15 dakika pisirin. Lahmacunun alti kizarmis olacak, ustundeki etler de cig kalmaz bu arada.
Kaynak: http://aquanautsblog.blogspot.com/2005/11/garantili-lahmacun-ve-ideal-gaz-yasasi.html
Arkadaşlar açıkçası ben hazır pizza hamurundan yaptım aynı güzellikte oldu;). Ama hamurun kendisiyle belki daha da güzel olur. Denemesi sizden!
HAMUR: (hazır pizza hamuru da olur)
1/2 kg un1.
5 cup yogurt
3 cup sivi yag (eritilmis tereyagi da olur)
1 kucuk paket kuru maya (Fleischman marka)
2 tatli kasigi tuz1 tatli kasigi seker1/
4 cup ilik su
Kucuk bir kapta ilik suda sekeri cozup mayayi ekleyin. Yaklasik 10 dakika icinde mayanin kabarmasi lazim. Kabarmazsa maya sizlere omur demektir, taze bir paketle deneyin.Mayali sekerli suyu, yagi, tuzu, yogurdu ve unu karistirip usanmadan yogurun. Burasi "bilimden cok sanat." Su gicik oldugum "kulak memesi kivami"ndan biraz daha yumusakca bir hale gelmesi gerekiyor. Benim olcum ele yapismamasi. O hale gelinceye kadar azar azar un eklemeye devam edebilirsiniz. En az 10 dakika yogurun.Ilik ortamda en az 1 saat daha kabarmasini bekleyin. Ben hamuru metal bir kaba koyup 200F'ye isitilip sondurulmus firinda bekletirim genelde. Ustu hafif kurusa da evde soba arkasi olmadigindan idare ediyoruz iste.
IC:
1/2 kg kiyma
2 orta boy sogan (minik kupler halinde dogranmis)
1 okkali demet maydonoz (cimrilik etmeyin, hepsini koyun)
3 orta boy domates (minik kup seklinde kesilmis)
5-6 sivri biber, olmazsa 1 buyuk yesil dolmalik biber (ince dogranmis)
3 dis ezilmis sarmisak
1 corba kasigi aci biber salcasi (tepeleme dolu)
1 corba kasigi domates salcasi (o da dolu)
2 tatli kasigi taze cekilmis karabiber (Yesil Erik hep durdurur beni, biraz daha bile konulabilir bence)
1 tatli kasigi pul biber (aci sevenlere)
1 tatli kasigi yenibahar (kesinlikle atlamayin bunu)
2 tatli kasigi tuzYarim cup su (inanilmaz ama gercek)
Ic malzemesini ozenle karistiriniz. Sisen hamuru 8'e bolup acabileceginiz en ince sekilde acin. Seklinden sorumlu degilim, benimkilerin agzi burnu hep ayri tarafa gider.Malzemeden calmadan acilan hamurun uzerine ici yayip bastirin biraz. 375F'ye isitilmis firinda 10-15 dakika pisirin. Lahmacunun alti kizarmis olacak, ustundeki etler de cig kalmaz bu arada.
Kaynak: http://aquanautsblog.blogspot.com/2005/11/garantili-lahmacun-ve-ideal-gaz-yasasi.html
Arkadaşlar açıkçası ben hazır pizza hamurundan yaptım aynı güzellikte oldu;). Ama hamurun kendisiyle belki daha da güzel olur. Denemesi sizden!
Yorumlar
bize de burdan ne kadar guzel oldugunu hayal etmek kaldi...
insallah.. lahmacununu senin o tatli sohbetin esliginde yemek umidiyle
sevgiler