Aç Aç Açma


Açma Tarifi (hani olurya pastanelere özenirseniz süper oluyor tavsiye ederim) Bir de tabi Amerikada pastane bulamadığım için bana süper geldi;) Istanbulumun açmasını, simitini....

Malzemeler:
1 BARDAK SIVI YAĞ
2 BARDAK ILIK SU
1 PAKET YAŞ MAYA (kuru mayada olur, yarım bardak ılık suya koyup kabarmasını bekleyin)
3 KAŞIK TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN (yaklaşık 3,5 bardak)
2 YUMURTA SARISI (üzerine sürülecek)

Yapılışı:MAYAYI ILIK SUDA AÇIN. DİĞER MALZEMELERİ (yumurta hariç) EKLEYİN VE YOĞURUN. YUMUŞAK VE ELE YAPIŞMAYACAK KIVAMA GELİNCE ÜZERİNİ ÖRTÜP KABARINCAYA KADAR BEKLETİN. KABARAN HAMURDAN PARÇALAR KOPARIP PARMAK UCUYLA MARGARİN ALARAK YOĞURUN. ÇUBUK ŞEKLINI VERİN. SERT BİR YÜZEYDE SAĞ EL YUKARI, SOL EL ASAĞI (farklı yönlere) ÇEVİRİN. UÇLARI BİRLEŞTİRİN. TEPSİYE DİZİN. 2 YUMURTA SARISINI ÜZERLERİNE BOLCA SÜRÜN. 45 DAK. TEPSİDE BEKLETİN. 180° FIRINDA İYİCE KIZARANA DEK PİŞİRİN.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
u r the best cook all around the world....

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sustalı Maymun

Sen

Gözlem